Хлібні Одиниці : Український Діабетичний Союз
  • 14 листопада всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

    14 листопада всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

  • Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом

    Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом

  • Цукровий діабет - треба дати дітям шанс

    Цукровий діабет - треба дати дітям шанс

  • Тренинг по профилактике сахарного диабета

    Тренинг по профилактике сахарного диабета

 

Складаючи щоденне меню необхідно враховувати продукти які мають як можна більший вміст цукру. Який в слідстві наситить вашу кров. Скільки б не з'їв, чого-небудь, здорова людина, його підшлункова залоза завжди виробить рівно стільки інсуліну скільки потрібно для підтримки потрібного для нормальної роботи організму, рівня цукру в крові. Все йде зовсім по іншому у тих людей, які страждають цукровим діабетом, їх організм не в стані сам виробити достатню кількість інсуліну для придушення надходить цукру, тому доводиться вводити внутрішньовенно. Саме тому ми повинні знати, які продукти підвищують рівень цукру в крові, а які ні.

Для цього зовсім не обов'язково вести складні підрахунки і постійно зважувати їжу. Багато вчених вже давно вивчили різноманітні продукти харчування і ґрунтуючись на отриманих створили таблицю, змісту вуглеводів у їжі або так званої Хлібної Одиниці ("ХЕ"). Хлібна одиниця і таблиця були створені спеціально для людей з цукровим діабетом. За одну хлібну одиницю прийнято приймати 10 грам вуглеводів. Завдяки цьому можна підрахувати кількість продукти та їх кількість, які підвищують рівень цукру в крові.

А саме: хліб, гречка, овес, пшоно, перловка, рис, макарони, фрукти та соки, молоко, кефір і деякі сорти овочів - картопля і кукурудза. Так само шоколад, печиво і цукерки.

Крім того, що деякі продукти містять малу кількість хлібних одиниць, їх кількість може бути збільшена за допомогою різних способів готування продукту. Сік має в кілька разів більше хлібних одиниць ніж сам фрукт. Для правильного дотримання щоденного раціону існує кілька спеціальних таблиць, в яких вказані продукти містять одну хлібну одиницю.

Існує деяке число продуктів не піднімають або трохи піднімають рівень цукру в крові: капуста, морква, помідори, різна зелень, гриби, вершкове і рослинне масло, майонез, риба, м'ясо, птиця, яйця і все що з них готується, сир, сир, горіхи в малих кількостях кількості (не більше 50 грамів). Прочитавши цей список можна зрозуміти що в основному, усіма продуктами які благотворно впливають на людей страждають на цукровий діабет є овочі. Так само не яким чином не вплинуть невеликі дози квасолі, бобів і гороху.

Важливо з'їдати в день оптимальна кількість хлібних одиниць розраховане для вашого організму. На їх кількість впливає все, стать, вік, фізична активність і так далі.
В дотриманні всіх правил головне не перестаратися. Ні в якому разі не можна вживати в день більше 25 хлібних одиниць і не більше 6-8 хлібних одиниць за один прийом їжі. Щоб не помилитися і не з'їсти більше ніж ваш організм нормально сприйме потрібно завжди вміти правильно розрахувати кількість хлібних одиниць в продуктах. На упаковках часто пишуть кількість речовин на 100 грам продукту, знаючи це значення можна обчислити яку кількість даної їжі можна спожити не перевищивши при цьому норму в 6-8 хлібних одиниць.

Типи цукрового діабету - діабет 2 типу, діабет 1 типу

Навіть класики Карл Маркс і Фрідріх Енгельс у своїх багатотомних працях як-то раз висловилися, що хвороба - це не що інше, як стесненная у своїй свободі далее

Принадлежит категории

Диета и питание


Register

Діабет не є перешкодою для занять спортом. Навпаки, для пацієнтів з нестачею інсуліну спорт дозволяє підвищити сприйнятливість до інсуліну.

Читати далі
Young Leaders Program

Правильно підібравши дієту при діабеті, при легкій (а нерідко і при середньої тяжкості) формі цукрового діабету II типу можна звести до мінімуму медикаментозне лікування

Читати далі
Living with Diabetes

Изменить образ жизни и выработать новые, здоровые привычки людям с диабетом не так легко. Психологически комфортная среда – один из важных факторов поддержания здоровья

Читати далі